Kerteminde
Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 25. maj 2022

Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: onsdag d. 25. maj 2022

DR1

05:30  

Puk og Herman går i land - Endelave (5:8)
Puk og Herman går i land - Endelave (5:8) Kokken Thomas Herman og tv-værten Puk Elgård er på rundrejse til otte små øer omkring Danmark. Herman skal hvert sted skaffe lokale råvarer og tilberede en uforglemmelig sommermiddag - og Puk skal rundt på øen og invitere de gæster, der skal spise Hermans menu. Denne gang går turen til Endelave i Kattegat - en ø som er præget af tusinder af vilde kaniner. Dét lader Herman sig inspirere af til sin middag, hvor der også indgår fjordrejer, som han får Puk til at stryge meget tidligt om morgenen. Sammen får de også tid til at kigge forbi Endelaves Bryggerlaug, og Puk bliver kørt øen rundt i en metallicgrøn Cadillac.

06:30  

Søren Ryge præsenterer - Kurt skomager
Søren Ryge præsenterer - Kurt skomager Engang var skomageren den mest almindelige håndværker af alle. Nu er der næsten ingen tilbage, men i Hviding syd for Ribe sidder Kurt Skomager stadig på sit lille værksted og reparerer alt, der har med sko og læder at gøre. Han er 85 år og har været skomager hele sit liv. Hans værksted er en guldgrube af lavteknologi og åbent hver dag. Alle på egnen kender Kurt Skomager og bruger ham.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:15  

Krigens døgn: Strategisk vigtig sejr for russerne i øst
Krigens døgn: Strategisk vigtig sejr for russerne i øst Det er præcist tre måneder siden, at Rusland invaderede Ukraine, og lige nu ser russerne ud til at få en vigtig strategisk sejr i øst. De russiske styrker er få kilometer fra at have omringet de ukrainske enheder ved byen Severodonetsk i den østlige del af Ukraine. Men ukrainerne får samtidig endnu flere og nye våben fra vesten. Vært: Kim Bildsøe Lassen.

07:45  

Horisont
Horisont Horisont bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DRs korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.

07:45  

Horisont: Amazon vs. Arbejderne
Horisont: Amazon vs. Arbejderne Amazon-milliardæren Jeff Bezos vil kolonisere månen for at redde verden. Men samtidig er han i åben kamp med Amazons ansatte, der vil danne fagforening for at få løn, de kan leve af og sikrere arbejdspladser.

08:10  

Er freden i rummet truet?
Er freden i rummet truet? Russerne truer med at forlade Den internationale rumstation, ISS, som i over 20 år har været et vigtigt symbol på internationalt samarbejde. De vestlige sanktioner mod Rusland har også fået chefen for det russiske rumagentur, Dmitrij Rogozin, til at komme med nogle ret vilde udmeldinger om samarbejdet i rummet.

08:20  

Pengejægerne - Luksusbiler på frihjul (4:4)
Pengejægerne - Luksusbiler på frihjul (4:4) Dansk dokumentarserie fra 2022. "Vi har givet dem nøglen til statskassen", udtaler en skatteekspert. Han kritiserer, at leasingselskaber nærmest selv kan bestemme, om de vil betale registreringsafgift af deres dyre luksusbiler. Pengejægerne undersøger chok-konkursen i Scanleasing, et af Danmarks helt store leasingselskaber, og afdækker, hvordan selskabet tilsyneladende udnyttede en fidus til at undgå at betale registreringsafgift. En fidus, andre leasingselskaber også ser ud til at have opdaget.

DR2

07:15  

Deadline
Deadline Den ene dag var de Konservative et parti, der aldrig ville svigte forsvaret af retsstaten; den næste dag besluttede partiet at stemme imod, at Claus Hjort Frederiksen kunne stilles for retten, sådan som Rigsadvokaten ønskede. Hvad skete der, og hvor har det flyttet den konservative politik hen? Lotte Folke Kaarsholm spørger de Konservatives Rasmus Jarlov.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Peitersen og de store oceaner (1:4)
Peitersen og de store oceaner (1:4) De tre rejsekammerater fra "Peitersen og Nordvestpassagen" er tilbage. Ægteparret Jens og Dorthe, der på dramatisk vis sejlede gennem den isfyldte Nordvestpassage, er klar til at føje nye kapitler til deres livs eventyr. De vil sejle jorden rundt og vennen Erik Peitersen er endnu engang med ombord. I første program påmønstrer Erik skibet på Filippinerne, en heksedoktor healer Jens' dårlige knæ, og en storm truer i det fjerne.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade III (4)
Rosa fra Rouladegade III (4) Eva har en moster, der hedder Bente og arbejder som sygeplejerske på Rigshospitalets hjerteafdeling. Moster Bente er sød, og hun skal have en kage, og så er Rosa den helt rigtige til at hjælpe. Eva har været med sin moster på arbejde et par gange og ved ret meget om, hvordan tingene fungerer, når patienterne skal undersøges. Så hun og Rosa sniger sig ind på hjerteafdelingen og får undersøgt Rosas hjerte, samtidig med at de udspionerer Bente.

06:00  

Ernest & Celestine (10)
Ernest & Celestine (10)

06:10  

Sarah og And (11)
Sarah og And (11)

06:20  

Bamselægen - Astma (2)
Bamselægen - Astma (2) I dag kører Sandra ud i sin bamselance, for at hente Anna og hendes bamse Ninus - Anna er bekymret for at der er noget galt med Ninus, for den har så ondt i brystet. Bare det nu ikke er alvorligt.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee
Hey Duggee

06:55  

Op og Hop II (4)
Op og Hop II (4) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse, kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. I dag med Sebastian, der laver safarigymnastik.

07:05  

Simon
Simon

07:10  

Gurli Gris VII (49)
Gurli Gris VII (49) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris VII (47)
Gurli Gris VII (47) Tegnefilm med dansk tale

07:15  

Gurli Gris VII (45)
Gurli Gris VII (45) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (50)
Gurli Gris VII (50) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (48)
Gurli Gris VII (48) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (46)
Gurli Gris VII (46) Tegnefilm med dansk tale

07:20  

Bluey
Bluey

07:25  

Sprinter Galore II - Æg (3)
Sprinter Galore II - Æg (3) Magnus skal være storebror, og for at vise, at han og Sprinter sagtens kan passe en baby, skal de passe et æg, mens Thomas og Kathrine er ude og kigge på barnevogn. Men det er åbenbart ikke lige sin sag at passe på sådan en lille størrelse ...

07:45  

Paddington
Paddington

07:55  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:05  

Vidundervovsen Vaffel (32)
Vidundervovsen Vaffel (32)

08:20  

Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven
Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven

08:30  

Quizdyrene II (10) - Æslet Pépe
Quizdyrene II (10) - Æslet Pépe Dagens quizdyr er æslet Pépe. Egentlig skulle Stefan have quizzet med en hest ved navn Drabant, men han sprang fra i sidste øjeblik. Heldigvis går Pépe med til at quizze i stedet for Drabant, selvom Pépe selv er lidt usikker på om han er god nok til at være med. Pépe får nu fem spørgsmål om giftige dyr og chancen for at vinde en flot præmie. Det viser sig, at han er bedre til at quizze end han selv gik og troede. Men han må alligevel bruge sin livline og ringe til sin fætter i Mexico, for at få hjælp til et af spørgsmålene.

08:45  

Oda Omvendt (6)
Oda Omvendt (6) Kirsten har selv smurt sin madpakke. Men risengrød med Nutella og ristede løg er ikke sagen set med Balders øjne. På Sort Stue må man kun have rugbrødsmadder med. Kirstens mor føler sig skidt tilpas, fordi Balder i løbet af natten har stjålet hendes - og alle de andre forældres - fantasi. Hvad mon der sker, når Oda Omvendt zapper nogen, der slet ingen fantasi har?

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:05  

Aftenshowet
Aftenshowet I dag er det tre måneder siden, at Rusland invaderede Ukraine. I aften ser vi tilbage på den første tid, taler med nogle af de mange menneskeskæbner, der blev fanget i en krig og kigger nærmere på, hvilken fremtid vi alle sammen kigger ind i. Mød blandt andre Matilde Kimer, Anders Ladekarl, Jakob Illeborg, og Anna Gaarslev. Aftenens værter er Mark Stokholm og Kristian Ring-Hansen Holt. DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

10:00  

Spiondyr på mission - kærlighed
Spiondyr på mission - kærlighed Naturserie fra BBC fra 2017. (Spy in the Wild) Er der så stor forskel på dyr og menneske, når det kommer til stykket? Kan dyr også elske, sørge, tænke, danne venskaber og lave spilopper? BBC har skabt nogle livagtige robotter, der ligner dyrene selv, og som, udstyret med den nyeste kamerateknik, kan filme dyrene, når de tror sig helt alene. Her møder vi selvopofrende krokodillemødre, sørgende giraffer, forelskede pingviner på frierfødder og en chimpanse, der adopterer et kuld forladte afrikanske vildkatteunger.

11:00  

Antikkrejlerne med kendisser (142)
Antikkrejlerne med kendisser (142) Nogle af Storbritanniens kendteste antikvitetseksperter slår sig sammen med en række kendte i jagten på antikviteter og loppemarkedsfund. Hvilket hold kan skabe den største fortjeneste?

DR2

09:00  

Kampen om historien - Selvstyre og selvstændighed
Kampen om historien - Selvstyre og selvstændighed Grønland tog op igennem 50'erne og 60'erne et kvantespring ind i den moderne verden. I starten var meget styret fra København og alt gik bestemt ikke lige godt. Mange grønlændere følte, at de ikke var en del af den proces, der skulle skabe det moderne Grønland. Men store protester i 70'erne var blandt andet med til at skabe den gennemslagskraft, der i 1979 førte til først grønlandsk hjemmestyre og siden i 2009 selvstyre. Grønlænderne var nu blevet herre i eget hus. Eller var de nu det og var det hele måske stadig lidt for meget på danske præmisser? I det 4. og sidste afsnit af "Kampen om Historien", sætter vi fokus på grønlandsk selvstændigheden og forholdet til Danmark - vi kigger på det med samtidens briller og når også et kig ind i fremtidens Grønland. Dette er således det 4. og sidste afsnit i "Kampen om Historien", hvor vi de sidste 4 søndage, har sat fokus på de grønlandsk-danske relationer helt tilbage fra 1721, hvor Hans Egede ankom til Grønland. I aftenens afsnit har Adam besøg af Aaja Chemnitz Larsen - hun er medlem af Folketinget siden 2015 indvalgt for partiet Inuit Ataqatigiit, som er søsterparti til SF herhjemme. Ajaa sidder også i Inatsisartut, Grønlands Landsting, og hun har tidl. arbejdet for Grønlands hjemmestyre og i FN i New York. Og Martin Breum, journalist og forfatter til adskillige roste bøger om de dansk-grønlandske relationer og om det storpolitiske spil om Arktis. Martin har også lavet dokumentarfilm fra Grønland, et land, han delvist er opvokset i. Adam Holm binder trådene sammen i denne 4. og sidste snak om Danmark og Grønland, der er optaget på læseværelset på Københavns Rådhus.

09:30  

Det vilde Frankrig (1:2)
Det vilde Frankrig (1:2) Naturprogram fra BBC fra 2013. (Wild France) Frankrigs rige, frugtbare jord har givet landet en enestående biodiversitet. I Pyrenæerne lever den brune bjørn, der om foråret skal have en rigelig proteinrig kost. I Ecrins Nationalpark i Alperne jagter kongeørnene murmeldyr, der af samme grund har udviklet et sofistikeret kollektivt alarmsystem. I bjergene kigger to ulveunger ud på verden for første gang, og på toppen af Verdon kløften har de sjældne fuglevinger perfektioneret deres evner som linedansere.

10:15  

Det vilde Frankrig (2:2)
Det vilde Frankrig (2:2) Naturprogram fra BBC fra 2013. (Wild France) Frankrigs rige, frugtbare jord har givet landet en enestående biodiversitet. I sumpene i Marais Pointevin har blandingen af salt- og ferskvand skabt et unikt og fascinerende økosystem. Kedelige guldsmedelarver udvikler sig i sumpene for til sidst at svømme op til overfladen, forvandlet til et af verdens mest raffinerede flyvende væsner. Og i en nærliggende askeskov, der en gang forsynede de lokale med brænde, opfostrer en flok hejrer deres unger.

11:05  

Landsbyen (5:44)
Landsbyen (5:44) Dansk serie fra 1991. Frank vender tilbage fra en forretningsrejse til Polen - en tur, der forløb helt anderledes, end han havde tænkt sig. Ejnar får besøg af lægen, der har overraskende nyheder vedrørende hans sygdom. Eva og Aksel prøver at finde ud af, hvornår og hvordan de skal fortælle Astrid, at hun er deres datter. På Brydegård er stemningen dårlig, og det kommer til endnu et voldsomt opgør i familien. Eva: Chili Turèll. Ingeborg: Kirsten Rolffes. Aksel: Niels Skousen. Frank: Søren Østergaard. Astrid: Helene Egelund. Ejnar: Kai Løvring. Karen: Lene Falck. Ulrik: Stig Hoffmeyer. Desuden medvirker: Ann Katrine Madsen og Ole Thestrup. Manuskript: Stig Thorsboe og Peter Thorsboe. Instruktion: Tom Hedegaard. Foto: Claus Loof. Musik: Bo Holten. Produktion: Nordisk Film Production A/S for TV2-øst, Nordisk Film & TV og Danmarks Radio.

11:30  

Landsbyen (6:44)
Landsbyen (6:44) Dansk serie fra 1991. Ejnars død kommer bag på alle - ikke mindst Frank, der netop havde fået en ny aftale om overtagelsen af maskinsnedkeriet, men endnu ikke havde fået Ejnars underskrift på slutsedlen. Astrid er blevet klar over, hvem hendes rigtige forældre er - på en måde, som gjorde hende ulykkelig - og hun træffer nu nogle beslutninger om sit eget liv. På Brydegård bliver der vendt op og ned på magtbalancen. Eva: Chili Turèll. Ingeborg: Kirsten Rolffes. Aksel: Niels Skousen. Frank: Søren Østergaard. Astrid: Helene Egelund. Ejnar: Kai Løvring. Karen: Lene Falck. Ulrik: Stig Hoffmeyer. Desuden medvirker: Ole Thestrup, Lilian Tillegreen og Ann Katrine Madsen. Manuskript: Stig Thorsboe og Peter Thorsboe. Instruktion: Tom Hedegaard. Foto: Claus Loof. Musik: Bo Holten. Produktion: Nordisk Film Production A/S for TV2-øst, Nordisk Film & TV og Danmarks Radio.

11:55  

Digtere, Divaer og Dogmebrødre (3:8)
Digtere, Divaer og Dogmebrødre (3:8) - Dansk kultur i 100 år. (1930-1945). Fra krise til krig. Poul Henningsen er allestedsnærværende i 30erne og 40erne. PH er berømt for sine lamper og viser, men han er også antinazismens kølerfigur. Kommunister og kulturradikale bruger kunsten som våben mod Hitler. Folk som Lulu Ziegler og Kjeld Abell råber vagt i gevær. Men det er svært at råbe danskerne op. De fleste flygter fra den triste hverdag og nynner med på Marguerite Vibys og Osvald Helmuths nyeste sange. Da den anden verdenskrig bryder ud, får kunstnerne cencuren at mærke. Mange flygter til Sverige og Kaj Munk bliver myrdet. Tilrettelæggelse: Liv Thomsen. Sendt første gang 16.01.01

TVR

09:05  

Pyjamasheltene II (33)
Pyjamasheltene II (33)

09:20  

Hørmehunden
Hørmehunden

09:30  

Luk op Luk i - FORELSKET
Luk op Luk i - FORELSKET Har Thomas fået feber? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være forelsket.

09:50  

Ramajetterne II (1)
Ramajetterne II (1) Vennerne i lufthavnen glæder sig til den årlige udflugt, men nogen gange går tingene ikke, som man regner med. Kristian får en hjerteknusende besked, der truer med at ødelægge hele turen. Heldigvis får Sus en god idé.

10:05  

Superhelten Sprinter Galore (26)
Superhelten Sprinter Galore (26)

10:05  

Superhelten Sprinter Galore (25)
Superhelten Sprinter Galore (25)

10:10  

Superhelten Sprinter Galore (24)
Superhelten Sprinter Galore (24)

10:15  

Bamselægen - Spiserøret (11)
Bamselægen - Spiserøret (11) Magnus' bamse Hunni kaster op, og det gør ondt i halsen. Magnus tror, det er fordi, Hunni er faldet ned fra en rustchebane og har fået sand i munden. Men er det nu også derfor, den er gal? Det skal Bamselægen Sandra hjælpe med at finde ud af. Magnus assisterer Sandra, og sammen finder de noget meget mærkeligt på røntgenbilledet. Følg med og se, om Hunni har slugt mere end sand.

10:35  

Det store Ramasjang Mysterie 2 (3)
Det store Ramasjang Mysterie 2 (3) Bjørn, Nikoline og Jose prøver at blive enige om den rigtige plan for at stjæle Grundloven, men de er i kapløb med skurkene. I hemmelighed vil Kristian grave en tunnel, så han kan flygte ud af fængslet. Camping Vagn hører børnene fra deres skjulested - fanger han dem?

10:40  

John Dillermand (14)
John Dillermand (14) Johns har en rigtig møg-dag. Han bliver sendt i byen, men ender på en bondegård og pludselig har dilleren stjålet en traktor, og en gal tyr er løs. John må redde dagen på ægte tyrefægtermaner, og en rigtig møg-dag er pludselig blevet til en rigtig heltedag. Lige indtil bondemanden sætter strøm til Johns dillerhegn...

10:40  

John Dillermand (13)
John Dillermand (13) John skal ud med skraldet, men ser sit snit til at vinde over skraldebilen. Med sin diller er han meget hurtigere til at få samlet alt skrald på gaden, men hvad mon man så skal gøre med alt skraldet, når man har samlet det sammen -dilleren har selvfølgelig et bud, men går det nu an?

10:45  

Motor Mille og Børnebanden (11)
Motor Mille og Børnebanden (11) Den Sure Mand på havnen har taget alle tingene fra legepladsen, og nu vil han smide dem i havet. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få legetingene tilbage.

11:10  

Hr. Skægs hotel - Piloten (5)
Hr. Skægs hotel - Piloten (5) Hr. Skæg bliver forvirret, da en kinesisk pilot vil fejre nytår, for det er ikke nytårsaften. Men det er kinesisk nytår på netop denne dag. Hr. Skæg prøver at gøre piloten glad ved at arrangere en nytårsfest komplet med mad, pynt og nytårsløjer.

11:30  

Vilde venner III (6)
Vilde venner III (6) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Moses og Olivia, der har vagten i klubhuset. De skal hjælpe en forkommen skade med øjenbetændelse, sætte bæverkamera op sammen med Majken og hjælpe nogle egern tilbage til naturen igen.

11:50  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet tid til endnu en omgang med Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. I dagens løb skal Spøgelsespigerne køre imod Speedy Gonzales. Der bliver fuld fart fremad, når de to hold skal ned af Striben, ud på specialbanen i en grusgrav og - ikke mindst - tre gange rundt på den opdaterede Ramasjang Rally Ringen. Hvilket hold er hurtigst og kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne?

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

13:45  

Kender Du Typen? 2018 - Med flygel og bjælkehytte
Kender Du Typen? 2018 - Med flygel og bjælkehytte Kender Du Typen? besøger i dag en kendt dansker, der fik at vide af sin tømrer, at han skulle lade være med at købe det hus, han havde kig på. Men han gjorde det alligevel. Den egensindige hovedperson udfordrer Mads Steffensen, Anne Glad og Flemming Møldrup til en dans, men tør de springe ud i det? Vært: Mads Steffensen

14:30  

Fader Brown VIII (8:10)
Fader Brown VIII (8:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Før det er for sent, må fader Brown finde ud af, hvem der er ude på at dræbe en martret kunstner.

14:30  

Fader Brown VIII (6:10)
Fader Brown VIII (6:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Mrs. McCarthy har heldet med sig i kirkens bingospil, med lidt hjælp fra en spåmand.

DR2

12:35  

Filmselskabet Delight: Intet
Filmselskabet Delight: Intet Det danske ungdomsdrama 'Intet' er en bister og eksistentiel fortælling om en skoleklasses jagt på meningen med livet. DR's filmeksperter Maria Månson og Per Juul Carlsen har været i biografen.

12:40  

Punkens historie (3:4)
Punkens historie (3:4) Punkens historie - fra slut-60'erne til i dag. Punken døde ikke med Sid Vicious og Sex Pistols. I USA i slut-70'erne begynder bands som The Germs, Bad Brains, Black Flag og Dead Kennedys at spille punk, der er så ekstrem og kompromisløs, at den bliver døbt hardcore. Her fortæller Henry Rollins fra Black Flag, Jello Biafra fra Dead Kennedys, Ian MacKaye fra Minor Threat, Daryl Jenifer fra Bad Brains og mange andre om den amerikanske punkscene omkring 1980.

13:30  

Historiequizzen: Vilhelm Lauritzen-terminalen
Historiequizzen: Vilhelm Lauritzen-terminalen Adrian Hughes er ved roret, når Historiequizzen besøger Vilhelm Lauritzen-terminalen. Deltagerne skal quizze om smukke stewardesser, vanvittige vovehalse og finurlige forbud. Blev passagererne vejet i fuld offentlighed i 1930'erne og hvorfor fik SAS en bøde på 20.000 dollars i 1950'erne? Gæt selv med, når Cecilie Nielsen og Kåre Johannessen dyster mod Trine Halle og Christian Donatzky.

13:35  

Shop amok (2:3) - De grønne klimakrigere
Shop amok (2:3) - De grønne klimakrigere Engang købte vi ting fordi vi havde brug for dem - køleskabe, biler og cowboybukser. I dag køber vi ting der giver os identitet og fortæller omverden hvem vi er. Engang gjorde vi grin med den miljøbevidste forbruger der bekymrede sig om drivhuseffekten. Men i dag er det den bæredygtige forbruger, som passer på kloden, der er i høj kurs.

14:00  

Historiequizzen: Folketinget
Historiequizzen: Folketinget Historiequizzen besøger det danske demokratis højborg, Folketinget, hvor der bliver quizzet om fruentimmere, friser og filibustertaler. Deltagerne skal dybt ned i de mørke gange under Christiansborg - og så bliver de udfordret af en hemmelig gæst! Cecilie Nielsen og Christian Donatzky dyster mod Hanne Fabricius og Jakob Danneskiold-Samsøe.

14:05  

Shop amok (3:3) - De grå globetrotter
Shop amok (3:3) - De grå globetrotter Engang købte vi ting, fordi vi havde brug for dem. I dag køber vi ting, der giver os identitet og som fortæller omverden, hvem vi er. I dette program dykker vi ned i tendensen til at bruge formuen på oplevelser og rejser, hvor særligt pensionisterne i de seneste år har skruet op for rejseforbruget. I programmet følger vi to garvede rejseforbrugere på deres første rejse til Marokko. Vi følger også en af landets store rejsebureauer og deres arbejde med at sælge rejser til det grå guld.

14:35  

Verdens smukkeste togrejser
Verdens smukkeste togrejser Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra stationsbyen Creel til Stillehavskysten ved Los Mochis. Denne gang drager vi ud på en magisk togrejse gennem Chihuahuaregionens kobberkløfter med det specielle tog 'El Chepe'. En tur, der går over 37 broer, bevæger sige gennem 86 tunneler og byder på nogle af Mexicos mest utrolige landskaber. På vejen møder vi de mennesker, der arbejder og lever ad denne særlige jernbane.

TVR

12:20  

MikroMakkerne | Det hvide C
MikroMakkerne | Det hvide C

12:30  

Rosa fra Rouladegade (8)
Rosa fra Rouladegade (8) Rosa bor i et hjemmebagt hus i Rouladegade. I dag får hun besøg af Villum, der vil overraske sin farmor med en lækker kage. De sniger sig ind i farmors lejlighed, for at finde ud af hvad hun allerbedst kan lide. Spørgsmålet er bare, om de kan gøre det uden at blive opdaget. Og hvad hvis farmor pludselig kommer hjem?

12:50  

Superhelten Sprinter Galore (7)
Superhelten Sprinter Galore (7)

12:50  

Superhelten Sprinter Galore (4)
Superhelten Sprinter Galore (4)

12:58  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Velociraptor betyder "hurtig tyv", og den var virkelig virkelig hurtigt til at springe. Og Velociraptor havde en stor skarp klo. Kloen kunne foldes ud, som en foldekniv, når det var nødvendigt at bruge den.

13:00  

Monster Buster
Monster Buster Nikolaj er rigtigt træt af det dumme fantasi-monster Viktor Blodmonster, der driller ham om aftenen. Heldigvis kommer MonsterBuster Silja og hjælper ham med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

13:15  

Ramasjang Mysteriet (6)
Ramasjang Mysteriet (6) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

13:45  

Onkel Rejes fede sommerferie (7)
Onkel Rejes fede sommerferie (7) Onkel Reje er blevet bortført af en UFO og holdes til fange af selveste UFO-kongen Uffe O, der vil bruge ham som fødemaskine. Men Onkel Reje har andre planer og tager sagen i egen hånd. Nede på jorden er Onkel Rejes naboer Didrik og Skidrik helt oppe at køre over et Onkel Reje er væk, for nu kan de endelig blive formand for Foreningen af Danske Børnehadere. Brille og Krølle savner dog Onkel Reje, men så er det heldigt for Brille, at han har en magisk sten.

14:00  

Motor Mille og Børnebanden (9)
Motor Mille og Børnebanden (9) Der er en hundehvalp i buret i tårnet, som skal reddes. Modige Julian melder sig til at løbe alene op efter den, men han bliver låst inde. Motor Mille og Børnebanden kan ikke få fat i nøglen til buret - men så opdager de en skjult trappe bag en reol.

14:15  

Sprinter Galore III - Kommunen (3)
Sprinter Galore III - Kommunen (3) Kathrine har besøg af sundhedsplejersken, som er meget nysgerrig på, hvad der mon foregår nede i skuret, hvor Heino og Sprinter bygger alarm. Kathrine bilder hende ind, at Heino er hendes mand, som er ved at bygge et lækkert puslebord, men da der lyder en eksplosion fra skuret, tror sundhedsplejersken i stedet, at han eksperimenterer med hjemmelavet fyrværkeri.

14:30  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

14:55  

Gilbert Syltespire
Gilbert Syltespire

DR1

15:15  

Fader Brown VIII (9:10)
Fader Brown VIII (9:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) En sladderjournalist bliver myrdet efter at have truet med at bringe et modehus' hemmeligheder frem i lyset.

15:15  

Fader Brown VIII (7:10)
Fader Brown VIII (7:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Sid vender tilbage til Kembleford for at bede sin gamle familie hjælpe med at redde hans nye.

16:00  

Familien Löwander III (1:8)
Familien Löwander III (1:8) Svensk dramaserie fra 2019. (Vår tid är nu) Stockholm, maj 1968. Nina og hendes datter Christina forbereder åbningen af Ninas natklub i restauranten DK's gamle lokaler. Ninas bror Peter og hans kone Ester driver natklubben Royal, og de føler, at Nina kopierer deres koncept. Christina forsøger også at invitere Calle, selv om han ikke har haft kontakt med Nina i mange år.

17:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

DR2

15:20  

Verdens smukkeste togrejser
Verdens smukkeste togrejser Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra Helsinki til Polarcirklen. Denne gang tager vi ud på en ekstraordinær togtur gennem Finland - Nordeuropas skjulte perle. En rejse, der går gennem de tætteste skove, forbi enorme tilfrosne søer - og kører hele året under selv de barskeste forhold. På vejen møder vi de mennesker, der bor og arbejder langs denne enestående jernbane.

16:05  

Historiequizzen: Børsen
Historiequizzen: Børsen Der skal quizzes om kriser, konjunkturer og finanskonger, når Adrian Hughes tager ugens deltagere med til Børsen i København. Her skal de bl.a. svare på, om den engelske dampskibsboble mon skabte en finanskrise i 1857, og om Tietgen var skeptisk over for telefoner. Deltagerne er Hanne Fabricius, Kåre Johannessen, Trine Halle og Christian Donatzky.

16:35  

Historiequizzen: Arbejdermuseet
Historiequizzen: Arbejdermuseet Der går "rød front" i den, når Adrian Hughes og Historiequizzen i aften sender fra Arbejdermuseet i København. Ved du, hvad Stauning fik i fødselsdagsgave af folket, og hvilket øgenavn Stjernepilsneren engang havde? Få svaret når Cecilie Nielsen, Kåre Johannessen, Hanne Fabricius og Christian Donatzky dyster under de smældende faner.

17:00  

Niels Bohrs hemmelighed: Den russiske trussel (2:5)
Niels Bohrs hemmelighed: Den russiske trussel (2:5) Danmark nølede, når det kom til atomenergi efter anden verdenskrig, og kilder fortæller, det var et spørgsmål om "personlighed sikkerhed" for Niels Bohr. I andet afsnit vil historikerne Bjørn og Peter finde ud af, hvem der var efter Niels Bohr. Et hemmeligt dokument hævder, at russerne planlagde at kidnappe den danske stjerneforsker. Var det mon derfor, han ikke turde sætte gang i atomforskningen? Detektivjagten fører Bjørn og Peter ind i efterkrigstidens koldkrigspolitik, hvor en videnskabsmand som Bohr ikke kunne føle sig sikker. Men måske var russerne slet ikke Bohrs største hovedpine.

17:35  

Niels Bohrs hemmelighed: Bombens hjerte (3:5)
Niels Bohrs hemmelighed: Bombens hjerte (3:5) Niels Bohr var tilsyneladende bundet af en aftale med amerikanerne, og måtte ikke afsløre nogen atomhemmeligheder. De to historikere Bjørn og Peter får i tredje afsnit hjælp af en amerikansk koldkrigshistoriker for at finde ud af, præcis hvad Niels Bohr lavede på det amerikanske bombeprogram Manhattan-projektet, siden han var i amerikanernes søgelys? Var han blot den moralske stemme eller var han i virkelighed en større del af den tekniske udførelse, end vi er klar over i Danmark?

TVR

15:15  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:30  

Hey Duggee (40)
Hey Duggee (40)

15:35  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Simon III
Simon III

15:52  

Simon III
Simon III

15:55  

Remy og Boo
Remy og Boo

16:10  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

16:30  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder Dronning Kluk-kluk + Vovserne redder en strandet rødspætte

17:00  

Krible Krable disko
Krible Krable disko

17:04  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang Vi roder og hamrer. Vi larmer og griner. Kom udenfor og ha' det sjovt med os i Hej Ramasjang. I dag har Silja besøg af sin ven Tim, der er naturvejleder. De vil bygge en vaskeægte krible krable-landsby.

17:10  

MikroMakkerne - Mariehønen
MikroMakkerne - Mariehønen Mikromakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt i baghaven. I dag får Amina og Abdallah hjælp fra mariehønen til at bede om godt vejr. De undersøger, hvordan mariehønen ellers hjælper til i haven, når den går på jagt efter grådige bladlus. Og så skal den hurtigste MikroMakker findes i en sjov ædekonkurrence!

17:20  

Vilde vidunderlige dyr: Myreløvelarvens myrefælde
Vilde vidunderlige dyr: Myreløvelarvens myrefælde En myreløvelarve har gravet en fælde i strandsandet, så den kan få noget at spise. En myre falder i fælden og prøver at slippe væk. Men så begynder myreløvelarven at skyde med sand efter myren.

17:25  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang

17:30  

MikroMakkerne - Skrubtudsen
MikroMakkerne - Skrubtudsen Mikromakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt i naturen. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på skrubtudsen og skal undersøge, hvordan den jager. Den spiser nemlig sit bytte på en rigtig sjov måde! Og så skal de selvfølgelig også finde ud af, om tudsen bliver til en prins når man kysser den!

17:40  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang

17:45  

Kriblekrable Safari sommerfugle
Kriblekrable Safari sommerfugle Der er både dag- og natsommerfugle, børnene sætter en lysfælde så de kan fange natsommerfugle, men de skal være hurtige, for fuglene vil gerne spise deres fangst.

17:55  

MikroMakkerne - Skovflåten
MikroMakkerne - Skovflåten Mikromakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt i skoven. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på den blodtørstige skovflåt med hjælp fra en sød hund. De undersøger, hvordan skovflåten lever, og hvad man skal gøre, hvis man finder en. Og så dyster de mod hinanden i en nervepirrende blodsuger-battle!

DR1

18:00  

AntikQuizzen
AntikQuizzen I AntikQuizzen dyster tre danskere på viden og priser på alt fra sjove eller sjældne loppefund til klassiske designmøbler og kostbare antikviteter. Aftenens tre antikentusiaster Ib René, Anni og Olfert har hver taget en ting med som indgår i konkurrencen. I aften bliver deltagerne sat på en hård prøve i "Matador-runden". Aftenens vinder går direkte videre til ugens finale. Vært: Louise Sloth Ekspert: Kasper Nielsen Sendt første gang 05.11.14

18:00  

AntikQuizzen
AntikQuizzen I AntikQuizzen dyster tre danskere på viden og priser på alt fra sjove eller sjældne loppefund til klassiske designmøbler og kostbare antikviteter. Aftenens tre antikentusiaster René, Sara og Susanne har hver taget en ting med, som indgår i konkurrencen. Og så bliver deltagerne sat på noget af en opgave, når de ud fra nogle få skår, skal gætte, hvilken antikvitet, der er gået i stykker. Aftenens vinder dyster om den samlede sejr i ugens finale. Vært: Louise Sloth Ekspert: Kasper Nielsen

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Hammerslag - Det moderne bofællesskab
Hammerslag - Det moderne bofællesskab For mange rimer bofællesskab måske på hippier og 70'er-kollektiver, men bofællesskabet anno 2022 byder på meget andet. Vært, Tina Müller, byder i denne omgang af Hammerslag inden for i to udgaver af det moderne bofællesskab. Lena Schmüser og Mira Lie Nielsen kæmper mod Lars Lyng og Kristine Virén, når turen først går til Lejre. Her skal prisen gættes på en bolig i et bofællesskab med 46 boliger og et fælleshus på 600 kvm, der rummer blandt andet et fælleskøkken, et musikrum og en swimmingpool. Dernæst går turen til Dragør, hvor vi skal se en bolig, hvor hele tre generationer har valgt at bosætte sig under samme tag.

20:30  

Passion for millioner (4:6)
Passion for millioner (4:6) Diamanthandleren Sidsel har succes i London. Men kan man stole på, hvad man køber? Og hvordan skal man begynde med at samle på kunst med potentiale ? Og så er der kontant Pokémonhandel i Holland Brian Lykke dykker ned i en fascinerende og overraskende verden af vilde samlere med talent for succes.

DR2

18:05  

Historiequizzen: Holmens skibe
Historiequizzen: Holmens skibe Adrian Hughes stiller spørgsmålene, når Historiequizzen sender fra den gamle krumtap for den danske flåde: Holmen i København. Her skal deltagerne quizze om admiral Nelsons skumle planer, og hvorfor fregatten Peder Skram er blevet kaldt "hippiebåden". Aftenens deltagere er Trine Halle, Kåre Johannessen, Hanne Fabricius og Jakob Danneskiold-Samsøe.

18:35  

Historiequizzen: Rungstedlund
Historiequizzen: Rungstedlund Historiequizzen er draget til Rungstedlund, hvor forfatterinden Karen Blixen kom til verden og forlod den igen. Adrian Hughes styrer løjerne, når deltagerne skal gætte hvorfor Karen Blixen egentlig rejste til Afrika, hvorfor hendes bror kæmpede i den canadiske hær og hvem der sendte Karen Blixen en frisk, rød rose hver dag i flere år. Deltagerne i aftenens quiz er Trine Halle, Kåre Johannessen, Hanne Fabricius og Christian Donatzky.

19:05  

Christian 10. og de forsvundne fattigbreve (5)
Christian 10. og de forsvundne fattigbreve (5) Året er 1900, og det er otte dage, siden Nielsignes barn blev begravet. Ægtemanden Johannes har været forsvundet i et halvt år, og hun ved snart ikke, hvordan hun skal brødføde de to børn, der stadig er i live. Camilla af Rosenborg dykker ned i Nielsignes historie, for at se, om Johannes nogensinde kom tilbage? Og har slægten overlevet til i dag? Camilla af Rosenborg har gjort et helt særligt fund. Hjertegribende fattigbreve skrevet til hendes oldefar Christian 10. Kan hun finde brevskrivernes efterkommere og hvordan er det gået med slægten?

19:35  

Christian 10. og de forsvundne fattigbreve (6)
Christian 10. og de forsvundne fattigbreve (6) Livet på landet er barskt i julen 1900. Emilie og hendes mand ejer intet, gælden er håbløs, og hvis hun ikke gør noget, kommer børnene til at gå sultne i seng juleaften. 120 år efter dykker Camilla af Rosenborg ned i Emilies historie - overlevede familien det hårde liv på landet, så Camilla kan finde nogle efterkommere? Camilla af Rosenborg har gjort et helt særligt fund. Hjertegribende fattigbreve skrevet til hendes oldefar Christian 10. Kan hun finde brevskrivernes efterkommere og hvordan er det gået med slægten?

20:05  

Manden med jernhjertet
Manden med jernhjertet Krigsdrama fra 2017. (HHhH) Da Hitler kommer til magten, stiger den nådesløse Reinhard Heydrich hurtigt i graderne. Heydrich bliver hovedarkitekten bag jødeudryddelserne, og i 1942 er han rigsprotektor i Tjekkoslovakiet, som han regerer med brutal hånd. Fra London sendes to unge tjekkiske modstandsfolk til Prag på en livsfarlig mission. De skal likvidere manden, som af Hitler kaldes "manden med jernhjertet". Medvirkende: Jason Clarke, Rosamund Pike, Jack O'Connell m.fl. Instruktion: Cédric Jimenez.

TVR

18:07  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang

18:10  

Zorro (4)
Zorro (4) Zorro er en af de mest legendariske og genkendelige helte, og i denne fransk-canadiske animationsserie følger vi Diego som teenager. Nok er han ung, men han har allerede sans for retfærdighed - og ikke mindst fægtning!

18:30  

Minisekterne på nye eventyr
Minisekterne på nye eventyr Da en lille mariehøne ved en fejl bliver fanget i en kasse og sendt til Caribien, begiver dens forældre sig ud på en heroisk rejse for at redde deres søn. Planen vanskeliggøres dog, da det også er op til mariehønerne at redde et stykke af regnskoven. 'Minisekterne - På nye eventyr' er opfølgeren til 'Minisekterne - kampen om myrernes dal', som handler om en sort myre og en mariehøne, der må slå sig sammen for at løse problemer på skovbunden.

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:30  

Arne Dahls A-gruppen: Himmeløje
Arne Dahls A-gruppen: Himmeløje Svensk krimiserie fra 2015. (Arne Dahl: Himmelsöga) A-gruppen er i hælene på lederen af en international narkoliga. Samtidig jager gruppen en grusom seriemorder, der torterer og dræber kvinder, som tilhørte den samme vennekreds i gymnasiet. Hvad er morderens motiv? Er de to sager forbundne?

23:25  

OBS
OBS Oplysning til borgerne om samfundet. Værnsfælles Forsvarskommando - Havfald Diabetesforeningen Dansk råd for genoplivning, Stroke kampagne

23:26  

Gift ved første blik USA V (3:19)
Gift ved første blik USA V (3:19) Kærlighedseksperiment fra 2017. Kan et arrangeret ægteskab være vejen til den store kærlighed? Oplev her den amerikanske udgave af det danske kærlighedseksperiment 'Gift ved første blik'. Seks modige singler, som har haft uheld i kærlighed, har lagt deres livs beslutning i hænderne på tre parforholdseksperter. I dag skal de for første gang møde deres ukendte tilkommende - til selve brylluppet!

DR2

22:00  

Hitlers danske soldater II (2:4)
Hitlers danske soldater II (2:4) Dansk dokumentar fra 2022 Hvorfor har man i Danmark ikke set retssager mod tidligere nazister, som man de seneste ti år har set i Tyskland? Martin og historiker Dennis Larsen har som de eneste danskere fået lov at overvære retssagen mod en 100-årig tidligere kz-vagt i Tyskland. De har fundet en dansk vinkel på retssagen: Mere end 30 danskere gjorde tjeneste i lejren på samme tid som den 100-årige.

23:00  

Philips vej til terror (3:3)
Philips vej til terror (3:3) Norsk dokumentarserie fra 2021. (Brennpunkt: Philips vei til terror) Mange har været bekymrede for Philip Manshaus. Hvorfor er der ingen, der stopper ham?

23:40  

Kulturelt: Det danske lig er en ung blond pige
Kulturelt: Det danske lig er en ung blond pige Stereotypen på offeret i en krimi er en ung, hvid, smuk kvinde. Den myrdede kvinde er et af de mest udbredte motiver i underholdningsindustrien og i kunsthistorien. Et aktuelt teaterstykke arbejder med den myrdede kvinde som en æstetik, en økonomi og et modefænomen. Men sådan forholder virkeligheden sig langt fra. Hvorfor har vi som samfund skabt et billede af offeret som en ung, blond kvinde?

TVR
DR1

00:20  

Hvem myrdede Alan Conway? (4:6)
Hvem myrdede Alan Conway? (4:6) Britisk krimiserie fra 2022. (Magpie Murders) To begravelser er planlagt. Den ene for Sir Magnus Pye, den anden for Alan Conway. Andreas presser Susan for at flytte med til Kreta, mens hendes chef Charles ønsker, at hun siger ja til jobbet som direktør, når City World Media køber forlaget. Sammen tager Charles og Susan til Alans begravelse. Men der venter Susan flere meget ubehagelige overraskelser efter begravelsen.

01:05  

Fader Brown VIII (1:10)
Fader Brown VIII (1:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) En mystisk sabotør forsøger at forhindre Kemblefords kor i at vinde De Tre Grevskaber-konkurrencen. Mens koret kæmper mod uret for at nå frem til konkurrencen, forsøger fader Brown at opklare, hvem det er, der er ude efter dem.

01:10  

Fader Brown VIII (3:10)
Fader Brown VIII (3:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Bunty tiltales for mord efter en Gatsby-temafest på et gods. Hendes forsvarer er ikke meget bevendt, så pludselig ser det ud til, at hun risikerer at havne i galgen. Kan fader Brown bevise, at Bunty er uskyldig, inden det er for sent?

01:50  

Nak & Æd - en kob i Cameroun (3:10)
Nak & Æd - en kob i Cameroun (3:10) Sæson 8 (2017). Jørgen og Nikolaj er landet i det centrale Afrika, i Cameroun. Varmen er ubønhørlig, og drengene er tvunget til at drikke mere vand end øl. Det er hårde forhold for de to venner, men de vil have en kob i gryden. Koste hvad det vil. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

02:35  

Hammerslag 2018 (9)
Hammerslag 2018 (9) Hammerslag er taget til H.C. Andersens fødeby, Odense, for at kigge på Danmarks tredje største bys boomende boligmarked. I Odense er der nemlig fuld sving i kranerne og bulldozerne, og det samme er der i boligmarkedet, hvor nye kvarterer skyder op i gamle industrikvarterer og på havnen. Hold Øst og Vest skal finde prisen på et splinternyt rækkehus, en skøn lejlighed, der har fået en bedre beliggenhed på grund af alle de ting, der sker i byen, og til sidst skal holdene gætte prisen på en luksus studiebolig på havnen. Vært: Christian Degn

03:20  

Kender Du Typen? 2018 - Med bumser og Bond
Kender Du Typen? 2018 - Med bumser og Bond I aften besøger Kender Du Typen? en kendt dansker, som har været til casting som Bond Babe. Hun elsker at gå "larmende" klædt og har en hemmelig last, der vil overraske de fleste. Selv de hærdede livsstilseksperter Anne Glad og Flemming Møldrup tror ikke deres egne øjne, når de skal regne ud, hvem der bor i den tjekkede københavnerlejlighed. Vært: Mads Steffensen

DR2

00:05  

Niels Bohrs hemmelighed: Det sidste spor (5:5)
Niels Bohrs hemmelighed: Det sidste spor (5:5) Den danske verdensstjerne Niels Bohr var ikke bare passiv, når det kom til dansk atomenergi. Han modarbejdede tilsyneladende de initiativer, der skulle sætte eventyret i gang. Historikerne Bjørn og Peter er nået til undersøgelsens sidste kapitel, hvor de bl.a. opsøger en af Bohrs tidligere medarbejdere for at få endeligt svar på, om det var amerikanerne, der stoppede Bohr og dermed Danmarks atomkraftdrømme. Svaret fører dem også til atomforsøgsreaktoren i Risø, der rummer de sidste spor af Danmarks atomkrafteventyr.

00:35  

Hævnens time
Hævnens time Kun få uger efter krigens afslutning i maj 45 genindfører politikerne dødsstraffen i Danmark. Hævnens time over landsforræderne er kommet. Politi, anklagere, dommere og embedsmænd skal nu beslutte hvem der skal dømmes til døden og hvordan henrettelserne skal foregå, minut for minut. Den første på anklagebænken er journalisten og eventyreren Flemming Helweg-Larsen. Men er hans forbrydelser alvorlige nok til dødsstraf?

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, KERTEMINDE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0525125442